Alkuperäinen nimi: 
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
136
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Jussi U. Pellonpää, Ke, 26/04/2017 - 21:22

Elokuva

Lyötyään julman Ronanin, Galaksin uusina vartijoina suurta arvostusta nauttiva joukko monenmoista ketaletta, Star Lordiksi itseään kutsuva Peter Quill (Chris Pratt), entinen salamurhaaja Gamora (Zoe Saldana), järkälemäinen soturi Drax (Dave Bautista), pesukarhua muistuttava elämänmuoto Rocket (Bradley Cooper) ja puuolio Baby Groot (Vin Disel), jatkavat urotekojaan ja ei-niin-laillisia sivubisneksiään, eikä aikaakaan kun ryhmä saa Sovereig-kansan ylipapitar Ayeshalta (Elisabeth Debicki) vaarallisen tehtävän. Keikka menee pahasti kaseikkoon ja Ayesha lähettää retkueen jäljille Ravagerien johtajan Yondun (Michael Rooker), jolla on jo valmiiksi paljon kalavelkoja Quillille. Pakkaa sekoittaa myös Peterin alkuun pannut isäukko Ego (Kurt Russell), jolla onkin vallan omat motiivinsa ottaa yhteyttä jälkikasvuunsa.

James Gunnin ohjaama ja käsikirjoittama Guardians of the Galaxy (2014) oli todellinen piristysruiske Marvelin elokuvauniversumiin. Hillitömän hauska, kekseliäs ja rehvakkaasti rento seikkailu, joka toi patsasteleviin sankarieepoksiin rosoa ja anarkistista asennetta.

Jatko-osa, niin ikään Gunnin ohjaama ja käsikirjoittama Guardians of the Galaxy Vol. 2, jatkaa samalla tiellä. Kieli on vähintään yhtä syvällä poskessa ja populaarikulttuurireferenssejä tulviva herja lentää hyvällä osumatarkkuudella. Itse päätarina kuin sen sivujuonteetkin, traagiset sukusaagat ja sisarkateus, eivät kineettisen toiminnan takana ole uusia oivalluksia, eikä moraalinen opetuskaan siitä, että se, mitä eniten etsit, voi olla ollut lähellä jo kauan, omaperäisyydellään loista, mutta seikkailun elvistelevä ote ja itsetietoisen nokkela alta lipan-pistely pitää virneen naamalla katsomossakin alusta loppuun. Tosin finaaliin tultaessa myös näästuukeille voi löytyä käyttöä, sillä muutamat käänteet onnistuvat koskettamaan ihan oikeastikin.

Visuaalisesti Guardians of the Galaxy Vol. 2 on kuin musamaailmassa se vaikea kakkoslevy, johon tässä tapauksessa on kuitenkin löytynyt riittävästi hittejä ja rokkaavia irtiottoja, että kolmatta plattaa alkaa odottaa välittömästi lopputekstien, joiden väliin on kätketty useampikin ylläri, jälkeen.

Pääroolin takuuvarmalla otteella vetävän Chris Prattin rinnalla mainiosti rooleihinsa istuvista näyttelijöistä kaikki saavat tasaisesti tilaa, parhaiden lainien mennessä Bradley Cooperin äänellä manailevalle hillittömän kyyniselle Rocketille ja suorapuheisuudessaan ulvottavan hauskalle Draxille, jonka roolin myötä entinen ammattipainija Dave Bautista on löytänyt uuden elämän. Vanhoista tutuista tilaa saavat myös Saldanan kostonhimoista sisko Nebulaa esittävä Karen Gillan ja ohjaajan veli Sean Gunn, Yondun kakkosmiehenä Kraglinina. Kurt Rusell irrottelee sydämensä kyllyydestä Egona ja muina uusina tuttavuuksina nähdään myös Pom Klementieffin symppis empaatti Mantis, sekä Ravagerien uusi päällikkö Stakar, jonka nahoissa Marvel-universumiin lentää myös Sylvester Stallone.

Yhteenveto

Vinhasti viihdyttävä ja hillittömän hyväntuulinen megaseikkailu.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016