Alkuperäinen nimi: 
The Hitman's Bodyguard
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
118
The Hitman's Bodyguard
Jussi U. Pellonpää, Pe, 18/08/2017 - 07:18

Elokuva

Vielä pari vuotta sitten Michael Bryce (Ryan Reynolds) oli kansainvälisesti arvostetun Tripla A -turvallisuuspalvelun ylpeä ykkösnyrkki, jonka suojeluprosentti oli täysi sata. Vaan kaikki kaatui yhteen laukaukseen, ja nyt Bryce tekee tiliä suojelemalla ketä tahansa, kuka nyt turvaa kaipaa. Kun Interpolin operaatio saattaa todistajaksi kääntynyt palkkamurhaaja Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) kertomaan oikeudelle Valko-venäläisen diktaattorin, Vladislav Duchovichia (Gary Oldman), kansanmurhasta päättyy verilöylyyn, on erikoisagentti Amelia Roussel (Èlodie Yung) pakotettu hakemaan apua korruptoituneen agentuurin ulkopuolelta. Roussel päätyy pyytämään avukseen entisen poikaystävänsä, Brycen, tietämättä, että tällä on itse asiassa kokonaista 28 kanaa kynittävänä Kincaidin kanssa. Nyt toisiaan alituiseen, sekä fyysisesti että sanan säilällä, loukkaavan kaksikon olisi päästävä Englannista Haagiin tiukan aikarajan sisällä, mutta tielle riittää useampikin Duchovichin palkkaama tappamisen amattilainen.

Ohjaaja Patrick Hughesilla on nyt käynyt paremmpi flaksi kuin edellisen elokuvansa, The Expendables 3 (2014) kanssa, sillä tuottajat eivät ole voiton maksimoinnissaan vaatineet miekkosta tällä kerralla säästelemään roiskeissa sensuurin pelossa.

Tom O`Connorin kirjoittama The Hitman`s Bodyguard kun lataa valkokankaan täydeltä näyttäviä toimintajaksoja ja rumaa väkivaltaa, jonka tiimellyksessä ihmiskehoja kohdellaan kaltoin monin tavoin. Toisaalta komiikka ja raaka mättö ovat toisinaan epätasapainossa, varsinkin pääkaksikon pitkien suunsoittosessioiden aikana, vaikka muuten vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaakin pitkälti käsityönä tehdyn näköisenä kavalkadina räjähdyksiä ja romurallia.

Ryan Reynolds ja Samuel L. Jackson nauttivat toistensa moukaroinnista, artikuloivat suurimman osan dialogistaan karjumalla ja/tai viittomakielellä. Gary Oldman antaa aksentille kyytiä umpihullun diktaattorin roolissa ja monissa toiminnallisissa rooleissa aiemminkin viihtynyt Èlodie Yung tulitukea tarvittavissa määrin. Sivurooleissa hymyilyttää Salma Hayek Kincaidin rääväsuisena vaimona Soniana, Yuri Kolokolnikov on Duchovichin vaarallisin hurtta Ivan ja Tine Joustra sekä Joaquim de Almeida Interpolin kympit Casoria ja Foucher. Richard E. Grant piipahtaa kuvissa kovia kokevana herra Seifertina.

Yhteenveto

Kieli syvällä poskessa kaahava The Hitman`s Bodyguard ei juhli omaperäisyydellä, mutta viihdyttää kyllä pikkuisen liikaakin venytetyn kestonsa ajan.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016