Alkuperäinen nimi: 
Wonder Park
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2019
Valmistusmaa: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
85
Ihmeiden puisto
Jussi U. Pellonpää, To, 11/04/2019 - 20:54

Elokuva

Nuori esiteini tyttö June (Brianna Denski) päätyy metsän keskellä sijiatsevaan, kovia kokeneeseen ja eläinten johtamaan huvipuistoon, jota uhkaavat pimeät myrskypilvet. Laitekeksijä, simpanssi Peanut (Norbert Leo Butz), karhu Boomer (Ken Hudson Campbell), majavaveljekset Gus (Kenan Thompson) ja Cooper (Ken Jeong) sekä villi-, että piikkisiat Great (Mila Kunis) ja Steve (John Oliver) ovat avun tarpeessa, ja ainoa, joka sitä voi tarjota, on itseasiassa koko puiston luoja, June.

Pitkän rivin tv-sarjoja (mm. Alias ja Life on Mars) ja pari Teenage Mutant Ninja Turtles -leffaa (2014 ja 2016) sekä Mission: Impossible - Ghost Protocolin (2012) kirjoittaneiden Josh Appelbaumin ja André Nemecin rustaama Ihmeiden puisto ei muutaman kommelluksen jälkeen saanut kreditteihinsä lainkaan ohjaajaa (Dylan Brown sai kenkää tuotannon loppupuolella, ja tuotantoyhtiö katsoi herran tekoset yksityiskohtia paljastamatta sen verran rumiksi, että vakanssi jätettiin poikkeuksellisesti kokonaan täyttämättä teksteissä), mutta se ei lainkaan vähennä mielikuvituksen voimasta ponnistava ja sitä ylistävän koko perheen seikkailun sympaattista voimaa.

Vauhdikkaan ja värikkään seikkailun taustalla kulkee mietittyjä ajatuksen aihioita siitä, miten lapsi kokee vanhempansa äkillisen sairastumisen ja miten elämän yllättävät elementit muuttavat mielen maailmaa. Teknisesti Ihmeiden puisto on pienemmälle porukalle suunnattua hubahuumaa, jossa huvipuiston mielikuvitukselliset ajolaitteet tarjoavat penkkejä ravistelevia toimintakohtauksia ja puhdasta hauskanpitoa. Vastapainona on vakavammat viitteet todellisen elämän sattumanvaraisuuteen, joita aikuinen voikin joutua leffan jälkeen selittelemään jälkikasvulleen.

Originaalin ääninäyttelijöistä on tutuimpia Junena pölisevä Brianna Denski, tämän äitinä ja isänä kuultavat Jennifer Garner ja Matthew Broderick sekä Cooper-majavana kiljuva Ken Jeong.

Kotimaaksi dubatussa versiossa kuullaan mm. paremmin musiikkipuolelta tuttuja (Anna) ABREUTA ja Rudi Rokia. Mukana ovat myös muista yhteyksistä tutut Aki Linnanahde, Esko Eerikäinen ja Peter Pihlström sekä ääniammattilaiset Katja Aakkula, Minka Kuustonen ja Petri Hanttu. Suomiversion ohjauksesta vastaa Lauri Planman.

Yhteenveto

Jos ei nyt ikimuistettava ja tuleva klassikko, mutta muuten kaikin puolin mukavan vauhdikas toimintatuokio koko perheelle.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016