Alkuperäinen nimi: 
It Came from the Desert
Valmistusvuosi: 
2017
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
91
It Came from the Desert
Jussi U. Pellonpää, Pe, 07/09/2018 - 07:05

Elokuva

Kun suurisuinen moottoripyörähurja Lukas Deakins (Alex Mills) voittaa extremekisan, tämä päättää järjestää suuret juhlat keskelle aavikkoa. Monen muun bilehinkuisen nuoren mukaan lähtevät myös Lukasin nörtti mekaanikko Brian (Harry Lister Smith) ja söde nuori nainen Lisa (Vanessa Grasse), johon Bry on salaa ollut ihastunut jo pitkään. Pippaloihin on kutsuttu myös toimintaelokuvasarja Eradicatorin päätähti (Michael Majalahti), jota kaikki nuoret fanittavat kybällä. Vaan muutaman kukkulan takaa paljastuu Chicane Industriesin salainen sotilastukikohta, jossa vastuuttomat tiedeihmiset, tohtori Renardin (Mark Arnold) johdolla ovat risteyttäneet tuikitavallisen muurahaisen ja 67 vuotta aiemmin maahan iskeytyneestä meteoriitistä löytyneen DNA:n karuin tuloksin. Ei aikaakaan kun viinalle persot ja kovaa vauhtia lisääntyvät murkut ovat kuokkimassa kemuissa eikä ihmiskunnan tulevaisuus muutenkaan näytä kovin hyvältä.

Vuosituhannen vaihteesta väsymättömästi uraansa rakentaneen Marko Mäkilaakson cv:stä löytyy mm. kunnianhimoinen, mutta pahasti flopannut ja tuotantoyhtiön hyllyille pitkäksi aikaa haudattu zombiesotaelokuva War of the Dead - Stone`s War (2011), jossa eläviä kuolleita vastaan taistelivat sellaiset nimet kuin Mikko Leppilampi, Jouko Ahola, Antti Reini ja Samuli Vauramo. Monsterimuhennos ei poikinut sen suurempaa sukseeta, mutta aukaisi tien kuitenkin rockvideoiden maailmaan, joita Mäkilaakso on työstänyt ainakin Uniklubille, Tik Takille, Robinille ja Saara Aallolle. Jenkeissä valmistui vuonna 2013 karmea tv-horrori Yeti ja samana vuonna ensi-iltansa sai myös mukavasti näillä seuduin menestynyt Ella ja kaverit 2 – Paterock.

Sitkeän miehen uusin, roskaelokuville ja b-kauhulle syvään kumartava, jo viime vuonna valmistunut It Came from the Desert pohjaa saman nimiseen, 1990-luvulla julkaistuun videopeliin.

Teknisesti muutama lokaatio viehättää silmää eikä Juge Heikkilän kameratyöskentelyssä ole muutenkaan mitään vikaa, vaan syyt pohjakoksetukseen ovat vallan muualla. Mäkilaakson, Trent Haagan ja Hank Woon Jr:n rustaama käsikirjoitus on kokoelma päätöntä lätinää, kankeita vitsejä ja ämpäriälytöntä älämölöä, mitä joskus myös dialogiksi kutsutaan. Tarpeena lienee ollut lyödä kaikki mahdollisimman läskiksi, jotta edes jonkinmoinen kulttistatus olisi saavutettavissa. Valitettavasti näin ei pääse koskaan käymään, vaan sen sijaan, että elokuva huvittaisi edes tahattomasti, se on lähinnä huonosti tehty, yli-yli-ylinäytelty ja pahimmillaan varsin tylsä. Kun jättimuurahaistenkin kommunikointi tekstitetään, ollaan niillä komiikan meta-alueilla, joilla olisi lopullisesti pitänyt päästää kaikki pirut irti, eikä unohtua heti seuraavassa kohtauksessa ihailemaan dronella kuvattuja motocrosssuorituksia tai keksimään väkisin halpoja Suomi-viittauksia, vähän Renny Harlinin lanseeraamaan tapaan.

Pääasiassa Espanjassa kuvattuun kökköilyyn on persoonattomien jenkkiolmien, Harry Lister Smithin, Alex Millsin, Vanessa Grassen, Callum McGowanin ja Andrew Hortonin kavereiksi kutsuttu myös liuta suomalaisia näyttelijöitä, joten karonkassa on ainakin ollut kivaa.

Yhteenveto

It Came from the Desertin tapaisille elokuville on toki oma fooruminsa, joista ensimmäisenä tulee mieleen ainakin halpisroskaan erikoistunut satelliittikanava Syfy, sekä fanaattinen yleisönsä, jotka tarpeeksi nautintoaineita vedettyään voivat saada valkokankaalla nähtävistä tapahtumista jotain aivan uuttakin irti. Meillä niiden käyttö niin elokuvateattereissa kuin muuallakin on onneksi laitonta.

Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016