Alkuperäinen nimi: 
Jumanji: Welcome to the Jungle
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
112
Jumanji: Welcome to the Jungle
Jussi U. Pellonpää, Su, 24/12/2017 - 09:29

Elokuva

Neljä nuorta, koulun kaunein tyttö Bethany (Madison Iseman), jalkapallotähti Fridge (Ser`Darius Blain), nörtti pelifriikki Spencer (Alex Wolff) ja hissukka lukutoukka Martha (Morgan Turner), määrätään jälki-istunnossa siivoamaan koulun kellaria, mistä nelikko löytää ikivanhan videopelin nimeltä Jumanji. Vaan heti kun starttia on painettu, maaginen geimi imaisee kvartetin sisuksiinsa ja muuttaa nämä valitsemikseen hahmoiksi. Spencerista tulee muskeliarkeologi Smolder Bravestone (Dwayne Johnson), Bethanysta ylipainoinen professori Oberon (Jack Black), hiirulais-Marthasta Ruby Roundhouse (Karen Gillan), monitaitoinen kommandosotilas ja treenatusta Fridgesta pienikokoinen eläintieteilijä Mouse Finbar (Kevin Hart). Jumanjin viidakko on vaaroja täynnä, pahimpana vaarallinen konna Van Pelt (Bobby Cannavale), mutta sieltä myös yksi henkilö, joka voi tietää tien takaisin todellisuuteen, vuosikymmeniä aiemmin niin ikään pelin vangiksi joutunut Alex Vreeke (Nick Jonas). Matkan aluksi saadut kolme elämää voivat kuitenkin olla aivan liian vähän.

Vuonna 1995 sai ensi-iltansa Joe Johnstonin ohjaama ja Robin Williamsin tähdittämä fantasiaseikkailu Jumanji, jonka erikoisefektit olivat jotain ennen näkemätöntä. Ja ihmeenpä pitkään alunperin Chris Van Allsburgin kirjaan pohjannut hittileffa saikin maata rauhassa, ennen kuin Hollywoodin mustimmat moneypulaattorit päättivät ajan tapaan lämmittää senkin uudestaan.

Pari persoonallista pätkää (Zero Effect, 2002 ja Walk Hard: The Dewey Cox Story (2007) tehneen Jake Kasdanin Jumanji vuosimallia 2017, joka on saanut vielä rokkaavan Welcome to the Jungle-liitteen nimensä perään, on äärimmäisen kaukana alkuperäisestä. Toimintaa toki piisaa, kun päänelikko käy läpi koko ajan kovenevan pelin eri tasoja, mutta pelkkä efekteistä ja räjähtelyistä raskas kaahaus ei tee esityksestä vielä hyvää elokuvaa. Josko ei ollut kahden vuosikymmenen takainen originaali Jumanjikaan mikään mestariteos, niin uudelleenlämmittelyyn ei ole osunut senkään vertaa kunnollisen seikkailuelokuvan taikaa. Käsikirjoitus on pelimäisesti logiikasta vapaa, vaikka tietenkin jokainen pelureista saakin reissun aikana arvokkaita opetuksia ja ennen kaikkea päälleliimatun muistutuksen yhteistyön merkityksestä. Komiikka nojaa muutama nokkelampaa sutkausta lukuunottamatta muka-humoristisiin tappelukohtauksiin ja alituiseen huutamiseen.

Tunnetut päätähdet, Dwayne Johnson, Jack Black ja Kevin Hart vetävät rutiinilla, eikä persoonallisuudesta voi puhua myöskään nuorempien kollegojen joukossa. Colin Hanks ja Tim Matheson piipahtavat kuvissa vanhempina versioina Vreeken perheestä.

Yhteenveto

Hollywoodilaista peruspullaa, kierrätystä ilman sydäntä. Synteettistä kertakäyttöviihdettä.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016