Kontio & Parmas -elokuva
Jussi U. Pellonpää, La, 05/11/2022 - 20:03

Elokuva

Komisario Otso Kontio (Heikki Silvennoinen) on eläkkeellä, lojuu laiturin nokassa ja kuuntelee rokkia. Auvo loppuu, kun paikalle rantautuu vanha kollega, Auni Parmas (Elsa Saisio), joka kertoo, että Valkeakosken poliisivoimat tarvitsevat ylivertaista etsivää vielä kerran. Seutukuntaa uhkaa Mr. Green (Jukka Puotila), ympäristöterroristijärjestö PAPIn johtaja, jonka tavoitteena on pelastaa maailma tuhoamalla sen. Kontion ja Parmaksen hommaa hankaloittaa myös se, että poliisipäällikkö Ljunkka (Timo Kahilainen) on pahisten panttivankina.

Nelosen omien tv-sarjojen kierrätys jatkuu Syke -elokuvan ja Sorjosen malliin, ja yhtä heikoin eväin kuin aiemminkin. 2014 antihauskan Kummeli V ohjannut Aleksi Mäkelä palaa kameran taakse saman ryhmän kanssa uudessa kuolleiden kaskujen kavalkadissa Kontio & Parmas -elokuva.

Jo kolme kautta telkassa lähinnä räävyttömyyksiä ja hassuja hahmoja kierrättäneen sarjan ystäville tarjolla on toki sitä itseään, mutta Heikkien Silvennoinen ja Vihinen kirjoittama tarinantynkä ampuu, toki sarjatulella, mutta suurimmalta osin ohi. Kuvauksissa lienee ollut kaikilla hauskaa, mutta sama tunne ei välity katsomoon saakka. Jokunen sanailu saattaa hymyilyttää, varsinkin kunnallispolitiikkaan suunnatut piikit, mutta kokonaisuutena Mäkelän automaatilla ohjaama hölmöily on väsyttävää ja rasittavaa katsottavaa.

Omalla tavallaan aina huvittavan Heikki Silvennoisen ja Elsa Saision kyljessä valkokankaalla koheltavat monet muutkin sarjasta tutut hahmot, kuten Timo Kahilaisen Ljunkka, Mari Perankosken Vänskä, Ilkka Heiskasen Sumelius, Heikki Helan Hurtta, Kaisa Helan Hullu-Sirkka sekä Heikki Vihisen Raku. Arja Koriseva on Arja Koriseva.

Yhteenveto

Silkka fanituote on armeliaasti vain 84 minuuttinen kierrätys, mutta tuntuu puolet kestoaan pitemmältä.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016