Alkuperäinen nimi: 
Migration
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2023
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
92
Muuttomatka
Jussi U. Pellonpää, La, 23/12/2023 - 07:31

Elokuva

Perheensä hyvinvoinnista aina huolestunut sorsaisä Mack (Kumail Nanjiani) saa paniikille aihetta, kun vaimo Pam (Elizabeth Banks) keksii, että heidän on lähdettävä lasten, Daxin ja Gwenin (Caspar Jennings ja Tresi Gazal) kanssa talveksi etelään, poiketa ensin New Yorkissa ja jatkaa sieltä paratiisiin Jamaikalle. Ja kun Dan-setäkin (Danny DeVito) on sitä mieltä, että reissu on hyvä ajatus, kauas ei kotilammelta uudesta-englannista ehditä, kun jo muutamakin mutka ja muuttuja on ehtinyt muuttamaan suunnitelmia. Matkalla kohdataan paitsi monia vaaroja, tavataan myös uusia ystäviä.

Animaatioyhtiö Illuminationin uusin piirroselokuva Muuttomatka on mukavan mutkaton seikkailu koko perheelle, jonka huumori ja kommelukset huvittavat taatusti pienimpiä katsojia. Monenlaiseen tilannekomiikkaan pohjansa perustavan Muuttomatkan pohjimmaisena pointtina on universaalit opetukset vanhemmille antaa jälkikasvulle mahdollisuus nousta omille siivilleen, tässä tapauksessa siis ihan kirjaimellisestikin. Muuttomatka on teknisesti kivan erilaista työtä kuin yhtiön aiemmissa elokuvissa. Eläimet ovat ilmeikkään persoonallisia ja ihmiset tuttuun tapaan karrikoituja, mutta simppeliltä tarinaltaan se tuntuu silti hiukan välityöltä ennen ensi vuotta, jolloin Illuminationin ja tuottaja Christopher Meledandrin menestynein hahmo Itse ilkimys saa jo neljännen elokuvansa. Bonuksena ennen Muuttomatkaa nähdään Kätyreiden lyhäri Kuutamolla.

Originaalit ääninäyttelijät tekevät luonnollisestikin hyvää työtä, joista eniten esille nousevat Kumail Nanjianin ja Elizabeth Banksin lintuvanhemmat, sekä Awkwafinan rehvakas citypulu Chump ja Keegan-Michael Keyn ravintolan häkkiin suljettu, koti-ikävää poteva papukaija Delroy. Mukana ovat myös legendaariset Danny DeVito sekä Carol Kane. Suomeksi puhutusta versiosta löytyy tuttuja animaatioalan ammattuiaisia, kuten Antti L.J. Pääkkönen, Titta Jokinen, Jani Koskinen ja Tidjân Ba.

Yhteenveto

Värikäs ja vauhdikas koko perheen seikkailu ei tarjoa ihmeitä, mutta viihdyttää kyllä aikansa.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016