Räyhä-Ralf valloittaa internetin
Jussi U. Pellonpää, To, 31/01/2019 - 20:36

Elokuva

Kuusi vuotta on kulunut siitä, kun videopelipahis Räyhä-Ralf (John C. Reilly) ja rallikuskiystävänsä Nelli Karamelli (Sarah Silverman) kokivat yhdessä suuren seikkailun. Nyt Nellin peli on kuitenkin rikki, eikä pihi pelihallin omistaja herra Litwak (Ed O`Neill) halua sitä enää korjauttaa. Nokkela Ralf päättää etsiä apua internetistä, löytää vielä eBaysta tarvittavan osankin, mutta tulee samalla synnyttäneeksi kaaoksen, jonka jäljiltä verkko ei ole enää entisensä.

Rich Mooren ja Phil Johnstonin kimppaohjaama jatko-osa elokuvalle Räyhä-Ralf (2012), Räyhä-Ralf valloittaa internetin, on hypervauhdikas koko perheen animaatio, jonka seurassa viihtyy ja hekottelee varttuneempikin fani.

Johnstonin ja Pamela Ribonin käsikirjoitus on täynnä nerokkaita popkulttuurireferenssejä ja tulvii riemastuttavia yksrivisiä. Kuvissa näkyy tutkuttain tuttuja niin Disneyn omista elokuvista, Star Warseista, Muppeteista ja Marvelin sarjakuvista. Hurjien kisojen, kaoottisen kaahauksen ja hillittömien hetkien taustalla kulkee myös oiva opetus siitä, että jokaisella on oikeus olla omanlaisensa, ja että yhteistyö on ainoa tapa ratkaista ongelmia ja päästä eteenpäin. Kohokohtia riittää vaikka muutamaankin elokuvaan, mutta kohtaus, jossa on mukana kaikki Disney-prinsessat, menee suoraan historiaan.

Kaikki tärkeimmät originaalit ääninäyttelijät ovat jälleen mukana. Juurikin hienossa elokuvassa Stan & Ollie livenä nähty John C. Reilly on Ralfin sydän ja sielu. Sarah Silverman taas silkkaa paloa ja anarkiaa tulisieluisena Nellinä. Mukana ensimmäisestä osasta ovat myös Jack McBrayerin Felix, Jane Lynchin kersantti Calhoun ja pelihallin omistaja herra Litwakina Ed O`Neill. Uusia tuttavuuksia edustavat Gal Gadotin surmanajaja Shank, Taraji P. Hensonin algoritmi Yesss sekä Alfred Molinan virusten luoja Tupla-Dan.

Suomidubissa jatkavat myös tutut talentit. Niko Saarela on Ralf, Iina Kuustonen Nelli, Mimosa Willamo Shank ja Kaisa Hela Yesss. Riku Nieminen on yhä Fixari-Felixin äänenä, Calhounina kuullaan Elina Knihtilää ja Jussi Lampi antaa äänensä Tupla-Danille.

Yhteenveto

Siinä missä Pixarin Ihmeperhe 2 oli loistopaluu hittiykkösen maailmoihin, Räyhä-Ralf valloittaa internetin tekee samoin. Kunpa kaikki jatko-osat voisivatkin aina olla yhtä hyviä.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016