Alkuperäinen nimi: 
Sihja - kapinaa ilmassa
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2021
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
89
Sihja - kapinaa ilmassa
Jussi U. Pellonpää, Pe, 05/08/2022 - 22:27

Elokuva

Alfred Mannila (Justus Hentula) on yksinäinen, hyönteisiä, ja varsinkin perhosia rakastava pikkupoika, joka yllätyksekseen huomaa, että mökkireissulta on mukaan salaa tullut outo ilmestys, ihka oikea keiju Sihja Pönttöhiittinen (Elina Patrakka). Sihja on rempseä, epäsiisti ja suorapuheinen olento, joka osaa muun muassa lentää. Aflredin isä ja äiti (Elmer Bäck ja Elena Leeve) ihmettelevät piereskelevää keijutyttöä, mutta ovat myös iloisia, että Alfred on vihdoin löytänyt ystävän. Kun kaupungista alkaa löytyä kuolleita lintuja, kaksikko päättää selvittää oudon mysteerin. Jäljet johtavat Lisbeth Lukinmaan (Pirjo Lonka), ei syltty- vaan lannoitetehtaalle, jonka juuri lanseeraama uusi ihmetuote Mirakulaus lupaa kaikkien kukkien kukkia. Pystyvätkö Alfred ja Sihja estämään uhkaavan ekokatastrofin?

Marja Pyykön ohjaama ja Kirsikka Saaren ja Jenni Toivoniemen kirjoittama Sihja - kapinaa ilmassa on vauhdikas ja hassu fantasiaelokuva koko perheelle. Tarinatasolla juonikudelma tuo jännästi mieleen upean ruotsalaisen kauhuelokuvan Ystävät hämärän jälkeen (2008), vaikkei Sihjaan horrorelementtejä mukaan ole tiputeltukaan. Vahvalla luonnonsuojelullisella sanomalla höystetty seikkailu sekoittaa kommelluksiinsa ja paikoin jännittäviinkin toimintahetkiinsä myös mietittyjä alleviivauksia koulukiusaamisesta ja yksinäisyydestä. Finaalissa tarina tekee täyskäännöksen ja muuttuu takaa-ajojännäriksi. Kivan suloisilla erikoistehosteilla ryyditetty meininki kuuluttaa myös fiksusti, että Pidä huolta!: Pidä huolta itsestäsi, toisista ja ennen kaikkea luonnosta, ennen kuin on liian myöhäistä.

Elina Patrakka ja Justus Hentula täydentävät toisiaan päärooleissa, vaikka varsinkin ensin mainitulla meinaa homma lähteä useammankin kerran lapasesta. Aikuisnäyttelijät taas tekevät rutiiniroolit. Elmer Bäck ja Elena Leeve ovat ajan tasalla Justuksen vanhempina, kun taas Pirjo Lonkan Lisbeth on kirjoitettu rennosti leveäksi. Eero Ritala on naapurin mukava Perttu Nikkinen.

Yhteenveto

Sihja - kapinaa ilmassa on pikku virheistään huolimatta vauhdikas lastenelokuva, seikkailu, joka taatusti huvittaa kohdeyleisöään.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016