Sonic The Movie 2
Jussi U. Pellonpää, La, 02/04/2022 - 12:43

Elokuva

Pelastettuaan maailman ja lähetettyään tohtori Robotnikin (Jim Carrey) kaukaiselle sieniplaneetalle, maailman nopein siili Sonic (äänenä Ben Schwartz) elelee nyt kivaa arkea Greenhillissa sheriffi Tomin (James Marsden) perheessä, mutta haluaa yhä kasvaa todelliseksi supersankariksi. Tähän tuleekin mahdollisuus, kun Robotnik palaa rikospaikalle mukanaan uusi kumppani, väkivahva pukari Knuckles (Idris Elba) aikeinaan kaapata mystinen jalokivi, jolla on valtava tuhon voima. Tomin lisäksi Sonicia auttaa taistelussa uusi ystävä, yhtä lailla vikkelä kaksihäntäinen kettu Tails (Colleen O´Shaughnessey).

Vuoden 2020 yllärihitin Sonic the Movien tekijät, ohjaaja Jeff Fowler sekä käsikirjoittajat Pat Casey ja Josh Miller sekä John Whittington jatkavat siitä, mihin ensimmäisessä elokuvassa jäätiin. Vauhtia on lisätty suurella kauhalla, rytinää ja räjähdyksiä piisaa alusta loppuun, efektien ollessa yhä isompia ja näyttävämpiä. Ja kun tarinassakin on muutama koukku pelkän peräkkäin menemisen sijaan, tekijöiden on helppoa pitää katsojat ja varsinkin se todellinen kohdeyleisö, lapset penkissä pikkuisen ylipitkäksi venytetyn kestonsa ajan.

Jo originaalista tuttu Ben Schwartz jatkaa Sonicin äänenä, seuranaan jo peleissäkin samalle hahmolle äänen antanut Colleen O´Shaughnessey. Huumoria kuviin tuo Idris Elba, joka murisee hauskoja pahapäisen Knucklesin roolissa. Ihmisnäyttelijöistä fokuksen varastaa jopa ykkös-Sonicia enemmän energiaa tuottava Jim Carrey Robotnikina, jonka performanssissa on entistä enemmän Ace Venturaa mukana. James Marsden ja Tika Sumpter jatkavat sheriffi Tomina ja tämän vaimona Maddiena, Adam Pally on Tomin apulaissheriffi Wade, Natasha Rothwell on Maddien ikävä sisko Rachel ja Criminal Mindsista ja Tunteita ja tuoksuja -saippuasta tuttu Shemar Moore tämän sulhanen.

Aikuisempaa korvaa pahasti raastavan suomidubin takana ovat mm. Markus Niemi (Sonic), Antti Timonen (Robotnik), Amy Burgess (Tails), Tuukka Haapaniemi (Knuckles) ja Juha Varis (Tom).

Yhteenveto

Pikkujengille passelia vauhtiviihdettä, jonka lopputekstien alle on piilotettu vihje Sonicin ja kumppaneiden mahdollisesta tulevaisuudesta.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016