Alkuperäinen nimi: 
Wrath of Man
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2021
Ohjaaja: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
119
Wrath of Man
Jussi U. Pellonpää, Pe, 21/05/2021 - 07:31

Elokuva

Arvokuljetusyhtiö Fortico Securityn ammattivartijat saavat uuden työkaverin Patrick Hillin (Jason Statham), mystisen mörököllin, joka saa lempinimen H. Kun hiljainen ja syrjään vetäytyvä H lahtaa tylysti lauman ryöstöä yrittäneitä rikollisia, herää tämän esimiehen Bulletin (Holt McCallany) mielessä epäilys miehen henkilökohtaisista motiiveista.

Guy Ritchien uusin elokuva, Wrath of Man on äärimmäisen väkivaltainen neo-noir-jännäri, old-school krimikronikka pahoista ihmisistä, rikollisista, vartijoista, poliiseista sekä ryhmästä entisiä sotilaita. Ritchien aiemmista leffoista tuttu vino huumori ja nokkelat käänteet loistavat kaikki poissaolollaan, nyt ollaan tylyjen operaattoreiden maailmassa, missä hyvät harvoin palkitaan, paha jää yleensä rankaisematta ja viattomat kärsivät aina. Toimintaohjaajana Ritchie on aina ollut mies paikallaan, ja vaikka nyt ei mässäilläkään ylettömillä hidastuksilla, epileptisellä editoinnilla tai kekseliäillä kuvakulmilla, suoraviivaisissa rytinäjaksoissa on ronskisti ruhjovaa voimaa.

Ritchien, Ivan Atkinsonin ja Marn Daviesin käsikirjoituksen pohjana on Nicolas Boukhriefin ohjaama ranskalaiselokuva Le convoyeur (Cash Truck) vuodelta 2004.

Kovien miesten prototyyppi Jason Statham tekee yhden uransa tiukimmista rooleista H:na, kaiken tuhkaksi polttavan kostonhimon ajavana, tuntevaa ihmistä vain ulkoisesti muistuttavana tappajana, joka suorittaa tehtäväänsä huippuunsa viritetyn koneen tavoin. Sivurooleissa nähdään hyvää ja karismaattista sakkia: Holt McCallany ja Josh Hartnett ovat kolleegat Bullet ja Boy Sweat Dave, ja Eddie Marsan Forticon pomo Terry. Vastapuolella nähdään mm. aina vakuuttava Jeffrey Donovan, Laz Alonso sekä yllättävän rajun roolin tekevä Scott ”Clintin poika” Eastwood.

Yhteenveto

Wrath of Man on puhdas äijäelokuva, raaka ja julma tilinteko, vanhan liiton toimintaelokuva isolla Teellä.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016