Alkuperäinen nimi: 
I Give It a Year
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
92
Vuoden se kestää
Jussi U. Pellonpää, Ti, 09/04/2013 - 00:00

Elokuva
Yhdeksän kuukautta sitten Josh (Rafe Spall) ja Nat (Rose Byrne) tapasivat, ihastuivat, rakastuivat ja menivät naimisiin. Nyt he istuvat parisuhdeterapiassa ja yrittävät keksiä, miten tulevaisuuteen voitaisiin jatkaa samaa yhteistä tietä. Luovuutensa kanssa tuskastelevan kirjailija-Joshin elämään kuuluu yhä kiltti exä Chloe (Anna Faris) ja uraa bisnesmaailmassa tekevällä Natilla on asiakkaana valloittava amerikkalainen miljonääri Guy (Simon Baker), joiden alituinen läsnöolo avioarjessa ei ainakaan auta asiaa.

Dan Mazerin hillittömän hauska ja räävin ronski Vuoden se kestää repii romanttisten komedioiden luuytimen näkyviin ja saa kalvettua kuluneista kuvioista irti raikkaan ja erilaisen perspektiivin. Paristi armottoman epäromanttinen käsittely saa aikaan ylivedettyjä huteja ja törkeilyissään vyön alle potkaisevia mislaakeja, mutta kokonaisuuden virne ja aihepiirin ironisen sarkastinen käsittely pitävät lempileffan jatkuvassa stondiksessa lipsahduksista huolimatta.

Mazerin hirtehisen hauskan parisuhdepyörityksen keskiössä on loppuun asti mietityt henkilöhahmot ja näiden kehittyminen elämän kuoppaisilla poluilla, sekä asioiden pohjimmainen tosipohjaisuus, joka taatusti herättää katsomossakin joko nolostuttavia tai samaistuttavia ahaa-elämyksiä. Myös kaikki näyttelijät ovat enemmän kuin ajan tasalla herkullisen yksityiskohtaisiksi ja eri toten aidoiksi kirjoitetuissa rooleissaan.

Rafe Spall ja Rose Byrne piirtävät aidon oloiset kuvitukset omanlaisissaan urapaineissa hiljaa kiehuvista nuorista aikuisista, joille ulkopuolelta tulevat signaalit antavat jatkuvaa aprikoinnin aihetta omien valintojensa oikeellisuudesta. Anna Farisin hippimäisen hyväntekijän Chloen läsnäolo tuo kuviin sympaattisuutta ja parhaiten telkan Mentalistina tunnettu Simon Baker aitoa karismaa ja häpeilemättömän romanttista virettä.

Parhaimmat hekotukset irrottelevat Minnie Driverin myrkyllisen kyyninen Naomi Natin parhaana ystävänä ja Jason Flemyng tämän vähintään yhtä teräväkielisenä aviomiehenä Hughna, joiden rikkain agressiivein käymät sarjatulidialogit osuvat asian ytimeen jokaisella kerralla. Rääveimmät kommentit heittelee hilpeän hullu Stephen Merchant Joshin mitä tahansa kenelle tahansa laukovana kaverina Dannyna. Olivia Colman räjäyttää potin terapiaa pareille tarjoavana tohtori Lindana, jonka ennakkoluulot ylittää ainoastaan miessukupuolta vastaan koettu tulenpalava viha.

Yhteenveto
Pirullisen hauska ja tarkkaan maaliinsa iskevä romanttinen komedia, jonka ymmärtäväisen hymyn alta paljastuu terävät torahampaat.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016