Angry Birds -elokuva 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 09/08/2019 - 11:22

Elokuva

Lintusaari käy yhä Redin (äänenä Jason Sudeikis), Saken (Josh Gad) ja Pommin (Danny McBride) johdolla sotaa Leonardin (Bill Hader) johtamaa Possusaarta vastaan. Vaan kun mystiset jää- ja laavapommit iskevät kummankin lajin kotiovelle, on pukareiden tehtävä yhteistyötä ja käytävä kimppaan uutta vihollista vastaan. Sellainen on Zeta (Leslie Jones), omaa arktista saartaan emännöivä kotka, joka kantaa katkeruutta Mahtikotkaa (Peter Dinklage) kohtaan. Linnut ja possut aloittavat salaisen tehtävän tarkoituksenaan soluttautua kotkasaarelle tuhoamaan näiden salainen ase, mutta matkassa on yllättävän monta mutkaa.

2016 ensi-iltansa saanut Angry Birds -elokuva oli pirtsakka päivitys suomalaisen peliyhtiö Rovion huippusuosittujen hittipelien maailmoista, mutta väen vängällä väännetty jatko-osa, mielikuvituksettomasti nimetty Angry Birds -elokuva 2, ei ole sellainen.

Ensimmäinen Angry Birds -elokuva maksoin hipun yli 70 miljoonaa dollaria ja tuotti lopulta jopa 350 miljoonaa taalaa, joten jatkolle oli selkeä tilaus, ainakin jos asiaa ajattelee pelkälle mammonalle kumartavan ja voiton maksimointiin keskittyneen tuotantoyhtiön näkökulmasta, mutta lipun lunastavaa katsojakuntaa röyhkeä rahastus ei palvele pätkääkään.

Telkkariin erinäisiä animaatiosarjoja kirjoittaneen ja niistä muutamia ohjanneenkin Thurop Van Ormanin Angry Birds -elokuva 2 on kuin sokerihumalassa kudottu tilkkutäkki, jossa ekasta seikkailusta kopioidun perusjuonen päälle on surutta lätkitty hirmuinen määrä toisistaan tyystin irrallisia minitarinoita, sketsejä ja tylsiä vitsejä, jotka ehkä huvittavat vain sitä katsojakunnan nuorinta osaa. Pikkuihmisten mukana leffaan tulevia aikusia taas kosiskellaan irrallisilla leffalainoilla, motivoimattomalla, mutta alleviivalla musiikin käytöllä sekä kokonaisuuteen äärimmäisen huonosti istuvalla peppu- ja vessahuumorilla. Myöskään turhaa väkivaltaa ei olla unohdettu.

Perusjengiin on tuotu muutama uusikin hahmo, salamannopean Saken sisko Silver (Rachel Bloom), possunero Kari (Sterling K. Brown) sekä jo 2015 virallisesti julkaistun Angry Birds 2 -pelistä tuttu päävastus Zeta, jolle äänensä antaa Saturday Night Livesta tuttu Leslie Jones.

Suomidubissa jatkavat tutut talentit. Riku Nieminen on Red, Joonas Saartamo Pommi, Antti Lang Sakke, Ville Myllyrinne Leonard ja Tommi Korpela Mahtikotka. Uusina tuttavuuksina ääntelevät Heljä Heikkisen Silver, Pirjo Heikkilän Matilda sekä Leea Klemolan täysillä tykitetty Zeta.

Yhteenveto

Harmittavan löysä ja vain massin keruuseen keskittynyt siikveli vesittää originaalin osan perintöä.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016