Downton Abbey: Uusi aikakausi
Jussi U. Pellonpää, Ke, 04/05/2022 - 19:17

Elokuva

On vuosi 1928. Crawleyn pariskunnan, Granthamin seitsemännen jaarli Robertin (Hugh Bonneville) ja vaimo Coran (Elizabeth McGovern), sekä kartanon teräväkielisen palveluskunnan aatelinen arki järkkyy, kun tutuille maille saapuu iso joukko ihmisiä Hollywoodista tekemään elokuvaa diivailevien supertähtien Guy Dexterin (Dominic West) ja Myrna Dalgleishin (Laura Haddock) johdolla. Ja lisääkin yllätyksiä on luvassa, sillä Robertin äiti, kreivitär Violet (Dame Maggie Smith) perii Ranskasta hulppean huvilan. Vaikka kuinka Crawleyt pitäisivät kiinni perinteistä, uuden ajan tuloa eivät hekään pysty pysäyttämään.

Julian Fellowesin luoma tv-sarja Downton Abbey oli jättimenestys. Kuusi tuotantokautta (2010-2015), jouluspesiaali sekä kokopitkä elokuva Downton Abbey (2019) ihanaa britticharmia saa nyt jatkoa Simon Curtisin ohjaamalla elokuvalla Downton Abbey: Uusi aikakausi. Aiemmista esityksistä tuttu laatutakuu pätee myös jatko-osaan, teknisesti kuvakerronta on virheetöntä, ajankuva autenttinen ja kahden päätarinan rinnakkaisessa kuljetuksessa riittää yllätyksiä ja paljastuksia, niin draamaa, surua kuin hersyvää huumoriakin.

Alkuperäinen näyttelijäkaarti on täydellisessä vedossa, mm. Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Allen Leech, Elizabeth McGovern, Imelda Staunton, Penelope Wilton ja niin koko kartanoa kuin katsojiakin hyppysissään täydellisesti pitävä, aina valloittava Dame Maggie Smith heiluttavat brittilippua korkealla. Säpinää kuviin tuovat Amerikan vieraat Hugh Dancy, Laura Haddock sekä Dominic West mainiossa Errol Flynn -moodissa.

Yhteenveto

Tässä sotahullujen diktaattoreiden ja tappavien virusten ajassa Downton Abbey: Uusi aikausi edustaa tervetullutta eskapismia, todellisuuspakoisuutta, tarjoten kahden tunnin aikahypyn valloittavan ja sydämellisen viihteen pariin. Se on jotain, mitä me kaikki juuri nyt tarvitsemmekin.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016