Alkuperäinen nimi: 
Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Tuottaja: 
Kesto: 
91
Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset
Jussi U. Pellonpää, To, 23/11/2017 - 16:16

Elokuva

Kattilakosken perhe, äiti Hanna (Niina Lahtinen), isä Matti (Joonas Nordman) ja vilkkaat lapset, Heinähattu (Emily Shipway) ja Vilttitossu (Ella Kangas), päättävät lähteä lomalle Vihantalahteen. Vaan kun naapurimökkiin sattuvat asettumaan niin ikään lomailemaan päässeet, saman kylän tumpelot poliisit, Rillirousku (Aku Hirviniemi) ja Isonapa (Janne Kataja), selkkauksilta ei vältytä. Vielä kun samoilla kulmilla hiipivät vankikarkurit Sorkkarauta-Salonen (Pekka Strang) ja Tiirikka-Taina (Kiti Kokkonen), alkaa sattumusten ja väärinkäsitysten täyttämä vakoiluseikkailu.

Ohjaaja/käsikirjoittaja Anna Dahlman on tullut parhaiten tutuksi TV2:n hilpeästä komediasarjasta Siskonpeti, jonka kuvauksista onkin sitten kutsuttu mökkireissulle melkein kaikki vakkarinäyttelijät. Mutta se, mikä pelittää telkassa, ei välttämättä toimi valkokankaalla, josta Sinikka ja Tiina Nopolan kirjaan pohjaava Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset on harmittava esimerkki.

Kuvitteellinen opaskirja ”Elokuvia lapsille ja miten niitä tehdään”, jossa määritellään ne tärkeimmät ainekset vekaroita viihdyttävään lopputulokseen, on tekijöiden keskuudessa luettu tosi tarkasti. Kohta 1 - Vitsien ja kaatuilugagien loputon toisto, Kohta 2 - Aikuisnäyttelijöiden järkyttävä ylinäytteleminen ja ilveily ja kohta 3 - Hassut äänitehosteet, ovat kaikki mukana, sekä myös muutama muukin klisee. Tutulla tekijäryhmällä on toki synkka kohdillaan ja hauskaakin yhdessä, mutta heti kaksinumeroisen iän saavuttaneille katsojille överi koheltaminen on lähinnä rasittavaa. Pikkuväkeä touhu lienee tosin huvittavan, joten kritiikki onkin vihjeeksi mukaan leffaan raahautuville vanhemmille.

Kaikki aikuisnäyttelijät ampuvat takaseinään saakka, mukaan lukien myös Alibullinin siskoksina nähtävät Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Parhaiten touhussa pärjäävätkin itse päätähdet, eli pienet Emily Shipway ja Ella Kangas, jotka ovat aidosti läsnä ja lienevätkin ottaneet koko leffatekoprosessin silkkana leikkinä.

Yhteenveto

Lapsellinen elokuva lapsille ei tarkoita hyvää lastenelokuvaa.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016