Mission Impossible - Fallout
Jussi U. Pellonpää, Pe, 03/08/2018 - 23:05

Elokuva

Kaksi vuotta Syndikaatin johtajan, omiaan vastaan kääntyneen anarkisti Solomon Lanen (Sean Harris) pidättämisen jälkeen, IMF:n agentti Ethan Hunt (Tom Cruise) joutuu uudessa tehtävässään mahdottoman valinnan eteen. Teon seurauksena koko maailmaa uhkaa nyt ydinaseiskut, ja jahdatessaan Apostolit-nimen ottanutta terroristiryhmää, Hunt saa valvojakseen CIA:n liipasinherkän August Walkerin (Henry Cavill), jonka tehtävä on hyvin yksiselitteinen: jos Hunt tekee yhdenkin virheen, hänet on tapettava.

Christopher McQuarrien ohjaama ja kirjoittama Mission: Impossible - Fallout nivoo yhteen kolmen viimeisimmän tehtävän (Mission: Impossible III (2006), Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) ja Mission: Impossible Rogue Nation (2016)) tärkeimmät juonenpätkät yhdistellen ne sarjan parhaaksi kokonaisuudeksi, jonka tiimellyksessä saagan nimi käy vihdoin toteen kouriintuntuvalla tavalla. Globaali ajojahti kulkee kaasu pohjassa hurjalla sykkeellä ja katkemattomana virtana, äärimmäisen näyttävästä toimintakohtauksesta toiseen. Stuntryhmä onkin saanut Falloutissa tehdä täyden päivän ylitöineen, kuten myös saagan suvereeni päätähti Tom Cruise, joka tapansa mukaan suorittaa suurimman osan kuolemaa halveksuvista tempuistaan itse.

Käsikirjoitus on taiten nivottu vakoiluvyyhti ja yhdistelmä jokaisen viiden aikaisemman elokuvan parhaista osista, joka tulvii eri agentuureja, hyviä ja pahoja pelureita sekä näiden motiiveja, joita yhdistää yksi ainoa seikka, hyvät teot eivät jää rankaisematta. Jokaisella sanalla on merkityksensä ja teolla seurauksensa. Mutkia, sumutuksia ja yllätyskäänteitä piisaa koko rahan edestä siinä määrin tasaiseen tahtiin, ettei elokuvassa olekaan yhtään tylsää hetkeä.

Kiistattoman nokkamiehen, Tom Cruisen rinnalla nähdään vanhat tutut IMF-kollegat Ving Rhames ja Simon Pegg Lutherina ja Benjina, joille on kirjoitettu leffan hauskimmat lainit, sekä Rogue Nationissa esitelty fataali femme, ihana Rebecca Ferguson ammattitappaja Ilsa Faustina. Uusina hahmoina nähdään Angela Bassett CIA:n uutena pomona Erica Sloanena, sekä huikean vastavoiman Cruisen omnipotentille Huntille antavana August Walkerina Henry Cavill. Vanessa Kirby ja Frederick Schmidt ovat asekauppias siskokset Alana ja Zola (jotka ovat muuten ihka ensimmäisessä Mission: Impossiblessa (1996) nähdyn asekauppias Maxin (Vanessa Regrave) tytär ja poika). Alec Baldwin nähdään jälleen IMF:n sihteerinä Hunleyna ja Michelle Monaghan Huntin ex-vaimona Juliana.

Yhteenveto

Mission: Impossible - Fallout on vuoden tähän mennessä tehokkain toimintaelokuva.

 

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016