Alkuperäinen nimi: 
Paw Patrol: The Movie
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2021
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
86
Ryhmä Hau -elokuva
Jussi U. Pellonpää, To, 16/09/2021 - 19:06

Elokuva

Jänniä aikoja on jälleen luvassa Jännälahteen, kun syntymäikävästä pormestari Hanttisesta (Ron Pardo) tulee läheisen Jännälän kaunpunginjohtaja. Eikä aikaakaan, kun ketale kaamean kattikoplansa kanssa on jo tekemässä kepposiaan, joten jälleen tarvitaan urhoollisen ja aina apuvalmiin pojan Rikun (Will Brisbin) ja tämän johtaman, kahdeksan eri tavoin lahjakkaan ja rohkean koiranpennun, Ryhmä Haun apua. Nokkela ja kekseliäs tassupartio varustautuu uusilla ihmevekottimillaan ja lähtevät tekemään konnien katalat juonet tyhjiksi.

Kanadalainen, Nickelodeon-kaapelikanavalla nähty animaatiosarja Ryhmä Hau on paitsi tv:stä tuttu, myös kuulunut jo vuodesta 2013 monen lapsikodin filkkavalikoimiin DVD-julkaisuina. Siksipä ei olekaan ihme, että tämä tanakasti tuotteistettu, satoina eri tavaroina oheismyyvä suosikki saa myös oman kokopitkän elokuvansa valkokankailla.

Ohjauksesta vastaa keskitason animaatiopuurtaja Cal Brunker, jonka CV:stä löytyy sellaisia elokuvia kuin Suuri pähkinäryöstö 2 ja Bigfoot - Isojalan poika (molemmat 2017) sekä Bigfoot - Isojalan perhe ja Pohjoisen sankarit (molemmat 2020). Kun listaa katsoo, tietää kyllä jo valmiiksi, mitä tuleman pitää. Vain ja ainoastaan pikkuväelle suunnattu Ryhmä Hau - elokuva on teknisesti samaa kirkkailla väreillä maalattua tasoa kuin tv-sarjakin. Vauhtia ja hassuja käänteitä piisaa, samaten kuin poppia musaraidalla, jonne on pätkitty yli seitsemänkymmentä enemmän tai vähemmän tunnettua kappaletta. Aikuiskatsojalle Ryhmä Hau on toki mainio hetki kokea elokuvan taikaa yhdessä jälkikasvun kanssa, vaikka täysikäisille tarkoitetut heitot ja hetulat jäävätkin todella vähiin.

Kotimaaksi dubatussa versiossa kuullaan TV2:n esittämästä sarjasta tuttuja näyttelijöitä. Mirjami Heikkinen on Riku, Henri Piispanen Vainu, Heljä Heikkinen Samppa, Jani Karvinen Hanttinen, Susa Saukko pormestari Pujola ja Rekku, sekä Amy Burgess ryhmän uusin tulokas, mäyräkoira Lilli.

Yhteenveto

Ryhmä Hau - elokuva on täsmäohjattu puolitoistatuntinen, joka pitää lasten takapään penkissä koko kestonsa ajan. Ja jos ei muuta, niin ainakin se tarjoaa kivaa yhdessäoloa koko perheelle.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016