Alkuperäinen nimi: 
Bigfoot Family
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2020
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
88
Bigfoot - Isojalan perhe
Jussi U. Pellonpää, To, 22/10/2020 - 19:22

Elokuva

Tovi on vierähtänyt siitä, kun Adam Harrison (äänenä Waltteri Helisalo) sai tietää, ettei isäukko (Antti Jaakola) olekaan kuollut, vaan myyttinen Isojalka. Nyt Isojalka on mediajulkkis, eikä Adamkaan tyystin ole vaille outoja lahjoja jäänyt, sillä poika pystyy mm. puhumaan eläimille, joita kotitalossa asustaakin useita. Kun isä-Isojalka päättää käydä taistoon ahnetta öly-yhtiö X-tractia vastaan ja matkaa Alaskaan porauspaikalle, hän katoaa jälleen, eikä Adamin auta muuta kuin jälleen ryhtyä pelastusoperaatioon.

Belgialaisen Ben Stassenin animaatiot (Sammyn suuri seikkailu (2010), Sammyn suuri seikkailu 2 (2013), Taikojen talo (2014), Robinson Crusoe (2016), Corgi - Kuningattaren koiranpentu (2019)) noudattavat aina samaa kaavaa. Isommilta varastetut pohjaidikset saavat vaatimattomamman, lauantaiaamun tv-piirrettyjä muistuttavan ulkoasun ja kaiken päälle on kaadettu iso annos luonnonsuojelullista sanomaa. Ja niin nytkin, vaatimattoman Bigfoot - Isojalan poika (2017) jatko-osassa Bigfoot - Isojalan perhe.

Rapakon takana isommissakin animaatioissa (Horton (2008), Itse Ilkimys (2010), Ice Age 4: Mannerten mullistus (2012), Lemmikkien salainen elämä (2016)) työskennelleiden ja ensimmäisenkin Bigfootin kirjoittaneiden Bob Barlenin ja Cal Brunkerin käsikirjoitus toisintaa asetelmat eikä kauhean paljoa ole osattu juttuun tuoda uusia suuntaviivoja.

Stassenin ja Jeremy Degrusonin kimppaohjaus luottaa tuttuihin juttuihin, pikkuväelle tarjotaan hassuja eläinhahmoja, varsinkin karhu Wilburin ja mäyrä Trapperin toheloinneilla, kun taas varttuneempia kosiskellaan pikku pilkoin. Kevyttä kritiikkiä saavat muun muassa suurten korporaatioiden viherpesu, jolla pyritään peittämään luonnovarojen ryöstelyistä aiheutuvat tuhot, sekä helpolla sumutettava media, mutta piikkien terä jää harmittavan tylsäksi.

Ykkösosasta tuttujen ääninäyttelijöiden, Waltteri Helisalon (Adam), Antti Jaakolan (Isojalka) ja Pasi Ruohosen (Wilbur) lisäksi ääneen pääsevät roolinsa nilkkinä Wallacena toisintava Jarkko Tamminen sekä kymmenistä muistakin piiretyistä tutut Susa Saukko, Henri Piispanen, Aksu Palmén ja Antti Pääkkönen.

Yhteenveto

Jos jälkikasvu hermostuu kotona käkkimiseen, vaihtoehtona voisi olla matka elokuviin, mutta vain, jos mitään muuta tekemistä ei perhepiirissä keksitä.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016