Alkuperäinen nimi: 
The Queen´s Corgi
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2019
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
88
Corgi - Kuningattaren koiranpentu
Jussi U. Pellonpää, To, 21/11/2019 - 17:00

Elokuva

Rex (äänenä Jack Whitehall) on vilkas corgin pentu ja omistajansa Kuningatar Elizabeth II:n (Julie Walters) suosikkikoira, Top Dog. Energinen hännäkäs aiheuttaa kuitenkin juhlaillallisilla katastrofin puremalla Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia (Jon Culshaw). Tätä ei kuningatar katso hyvällä, vaan tämä patistaa Rexin toisen corgin, Charlien (Matt Lucas) valvontaan. Charlie taas sattuu olemaan kateellinen Rexin asemasta Buckinhamin palatsissa, joten tämä punoo juonen päästäkseen eroon kilpailijasta. Rex päätyy lopulta rankkurin hoteisiin kenneliin, jota johtaa entinen tappelukoira, häijy Tyson (Ray Winstone). Mutta löytyypä sieltä myös uusia ystäviä, kuten katunokkela sekarotuinen Jack (Iain McKee) ja mukava tyttökoira Wanda (Sheridan Smith), jonka tuella alkaa jännittävä matka takaisin kansakunnan kaapin päälle.

Korkealle tähdätyistä, mutta lopputulemiltaan vaatimattomista Sammyn suuri seikkailu -digipiirretyistä (2010 ja 2013) ja Robinson Crusoesta (2010) tuttu belgialaiskaksikko Ben Stassen ja Vincent Kesteloot jaksavat yrittää läpilyöntiä animaatiomarkkinoille jättistudioiden, kuten BlueSky ja Pixar varjossa. Tällä kertaa pääosassa on kilpikonnan sijaan sulkku, brittihovissa majaansa pitävä koiranpentu, jonka myötä tekijät pääsevät tekemään jo nyt vanhentunutta ja noloa pilaa myös todellisista henkilöistä, kuten kuningatar Elizabeth II:sta ja Donald Trumpista.

Yrityksen puutteesta Stassenia ja Kestelootia ei voi syyttää, sillä parivaljakko on jatkanut valitsemallaan tiellä jo parikymmentä vuotta, mutta liekö syy sitten budjettien ainainen pienuus (Corgin raportoitu massimäärä oli 20 miljoonaa euroa) vai ammattitaidon puute, lopputulos on aina yhtä tasapaksu ja keskinkertainen. Pikkuväelle on varattuna runsaasti törmäilyä ja kompasteluja, kun taas aikuiskatsojalle suunnatut heitot jäävät joko tyystin laimeiksi tai menevät kokonaan ohi. Telkan pikkukakkosia ja lauantaiaamujen europiirrettyjä tekniseltä jäljeltään muistuttava ja varsinkin ihmishahmoiltaan kömpelösti karrikoitu Corgi ei millään lailla erotu massasta, joita eri formaatit tuputtavat pilttien iloksi. Nimekkäin tyyppi tekijälistassa on jo seitsemättä kertaa Stassenin ja Kestelootin kanssa yhteistyötä tekevä Ramin Djawadi, jonka tunnetuimmat nuotitukset ovat ensimmäisen Iron Manin (2008) sekä tv:n jättihitti Game of Thronesin komea teema.

Brittiversion ääniksi on saatu kova sakki hyviä tekijöitä, kuten Julie Walters, Tom Courtenay (prinssi Philip), Matt Lucas ja mehevästi muriseva Ray Winstone, joille valkokankaan kuvat tai tapahtumat eivät kuitenkaan tee oikeutta. Petri Hantun ohjaamaan kotimaiseen käännökseen on myös satsattu, sillä studioon on saatu pitkä lista tekijänimiä, kuten Henri Piispanen (Rex), Pete Parkkonen (Jack), Maria Ylipää (Wanda), Tommi Korpela (Tyson), Leena Uotila (kuningatar) ja Jukka Puotila (Trump). Tosin tämäkään miehitys ei poista pettymyksen tunnetta lopputulosta katsellessa.

Yhteenveto

Mitäänsanomaton europiirretty, jonka oikea julkaiskanava ei välttämättä ole elokuvateatteri.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016