Alkuperäinen nimi: 
The Son of Bigfoot
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
93
Bigfoot - Isojalan poika
Jussi U. Pellonpää, Pe, 01/09/2017 - 14:09

Elokuva

Kun ongelmanuori Adam Harrison saa vihiä, ettei hänen tutkijaisänsä olekaan kuollut tapaturmaisesti 12 vuotta aiemmin, teini päättää matkata samaan mystiseen metsään, missä isäukko oli nähty viimeistä kertaa. Korvessa Harrisonien perheen salaisuus paljastuu, mutta jälleen näkemisen riemun katkaisee geneettistä karvan kasvua tutkivan Hius Oy:n pahat operaattorit, jotka haluavat taruolennoksi luullun Isojalan DNA:ta tehdäkseen tukalla tukusti massia kaljuuntuvien kustannuksella.

Rapakon takana isommissakin ”piirretyissä” (Horton (2008), Itse ilkimys (2010), Ice Age 4: Mannerten mullistus (2012), Lemmikkien salainen elämä (2016)) työskennelleiden Bob Barlenin ja Cal Brunkerin supersankaritarinoita ja kulttiotus Isojalan myyttejä kierrättävä käsikirjoitus ei Hollywoodissa herättänyt vastakaikua, mutta syöttiin tarttui lopulta tuotelias belgialainen animaattori Ben Stassen (Sammyn suuret seikkailut 1 ja 2 (2010 ja 2012), Robinson Crusoe (2016)). Stassenin ja Jérémie Degrusonin kimppaohjaama Bigfoot - Isojalan poika on tutun oloista tohinaa, hassuja karaktäärejä ja erikoisia eläinhahmoja, joita saa katsella kyllästymiseen asti useammankin tv-kanavan lapsille suunnatuissa aamusloteissa.

Käsikirjoitukseen on upotettu rautalangasta väännettyjä perheykseyden ylistyksiä ja kaiken kohelluksen taakse myös sanoma luonnon riistosta mammonan ja turhakkeiden tavoittelussa, mutta kaikki peitetään kuin liukuhihnalta tuotetuilla vauhtikohtauksilla, joissa on enemmän lainaa kuin omaa. Nokkelista sisäpiirivitseistä käyköön esimerkiksi kohtaus, jossa Adam huomaa osaavansa puhua eläinten kanssa, jolloin kloppi miettii olevansa kuin Disney-elokuvassa. No, niinhän sitä varmaan jokainen tuotannossa mukana ollut on toivonutkin.

Peruspätevä dubbaus toimii kuten pitääkin, ääninä kuullaan mm. Waltteri Helisaloa (Adam), Antti Jaakolaa (Isä Isojalka), Jarkko Tammista (Hius Oy:n nilkki pomo Wallace), Sanna-June Hydea (äiti) ja Pasi Ruohosta (karhu Wilburg), mutta se ei riitä nostamaan kokonaisuutta sen suuremmin esiin kymmenistä kaltaisistaan.

Yhteenveto

Monessa mutkassa isommiltaan lainaileva euroanimaatio täyttää tarpeen, jos odotuksia koko perheen elokuvaillalle ei ole asetettu liian korkealle.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016