Alkuperäinen nimi: 
Despicable Me 4
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2024
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
95
Itse ilkimys 4
Jussi U. Pellonpää, Pe, 28/06/2024 - 09:09

Elokuva

Entisen superrikollisen ja nykyisen AntiVoroLiigan agentin Grun (Steve Carell) arki Lucy-vaimon (Kristen Wiig), kolmen tyttären ja perheen uusimman jäsenen Gru Juniorin kanssa kokee järkytyksen, kun vanha vihamies Maxime Le Mal (Will Ferrell) ja tämän tyttöystävä Valentina (Sofia Vergara) pakenevat vankilasta. Gru ja perhe päätyvät todistajansuojeluun, mutta elo Mayflowerin rauhallisessa esikaupungissa ei osoittaudu yhtään rauhallisemmaksi, josta kiitos perheen uusille naapureille, Prescotteille, joiden tytär Poppy (Joey King) tunnistaa Grun ja kiristää tämän takaisin vanhoihin tapoihin..

Jo 14 vuotta on kulunut siitä, kun Itse ilkimys sai ensi-iltansa ja nosti animaatiostudio Illuminationin yhdeksi isoista taloista. Jättihitiksi kohonnut elokuva sai jatkoa 2013 (Itse ilkimys 2) ja 2017 (Itse ilkimys 3), ja nyt jo neljännen osansa. Myös elokuvien hassut keltaiset pikkuriiviöt, Kätyrit, ovat saaneet kaksi omaa elokuvaansa 2015 ja 2022, puhumattakaan lukuisista lyhytelokuvista.

Ja koska tämän elokuvasarjan kohdalla kyse on sellaisista rahoista, että tason ei anneta laskea millään rintamalla, saagan faneille on luvassa taatun kivaa kyytiä. Chris Renaudin ohjaama Itse ilkimys 4 onkin juuri sitä itseään, kekseliäitä vempaimia, vaahtosuista vauhtia ja hassua huumoria, jota varsinkin perheen pienimmille tarjoilevat nyt jopa supervoimia saavat kätyrit, joiden toilailuista irrotellaan useampikin referenssi supersankarielokuviin.

Originaalit ääninäyttelijät, Steve Carell ja Kristen Woog ovat tietenkin yhä mukana ja uutta potkua saagaan tuovat Will Ferrell sekä Sofia Vergara. Kotimaan dubissa kuullaan myös sarjasta tuttuja talentteja: Ville Haapasalo jatkaa Gruna, Katja Aakkula on Lucy ja uusina ääninä Tero Koponen Maximena sekä Hanna Mönkäre Poppyna.

Yhteenveto

Itse ilkimys 4 ei keksi pyörää uudelleen, mutta tarjoaa sarjan faneille mukavat puolitoistatuntia tutun turvallista toimintaa ja hauskoja hetkiä.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016