Alkuperäinen nimi: 
Despicable Me 3
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
96
Itse ilkimys 3
Jussi U. Pellonpää, Pe, 30/06/2017 - 19:29

Elokuva

Entisen pahiksen, Grun (Steve Carell), kunnialliset työt AntiVoroLiigassa loppuvat kuin seinään, kun mies ja kollegana toimiva uusi vaimo Lucy (Kristen Wiig) päästävät pahamaineisen superkonna Balthazar Brattin (Trey Parker) pakoon. Ja aivan kuin kenkä ei olisi takalistossa tarpeeksi, Gru saa kuulla, että hänellä on veli, kauan kadoksissa ollut Dru (Steve Carell). Freedoniassa asusteleva, kaikessa menestyneempi ja tyylikkäämpi broidi osoittautuu kuitenkin nopeasti sukunsa kaltaiseksi vilungiksi, joka haluaa houkutella Gruin takaisin pahoille teille. Oman kortensa seikkailuun heittävät vielä kolme ottotytärtä, Margo (Miranda Cosgrove), Edith (Dana Gaier) sekä varsinkin heistä nuorin, Agnes (Nev Scharrel), joka haluaa löytää yksisarvisen sekä tietenkin nuo keltaiset ketaleet, Kätyrit, jotka nousevat kapinaan rehellistä tylsyyttä vastaan.

Pierre Coffinin ja Chris Renaudin 2010 ensi-iltansa saanut Itse ilkimys osoittautui nopeasti osuneensa kultasuoneen, ja niinpä jatko-osa, yksinkertaisesti Itse ilkimys 2, näki päivänvalon 2013. 2015 oman elokuvansa saivat myös Kätyrit, joiden omassa seikkailussa sivuttiin myös nuoren Grun elämää. Nyt valkokankaat valloittaa saagan kolmas osa, yhä yksinkertaisesti Itse ilkimys 3, joka laventaa ja laajentaa Grun tarinaa, tuoden kehiin muutaman uudenkin hahmon vanhojen tuttujen riesaksi.

Sarjaa alusta alkaen kirjoittaneiden Cinco Paulin ja Ken Daurion tarina jatkaa samalla tutulla linjalla, heittää kehiin runsaasti populaarikulttuuriviitteitä, mielikuvituksellisia hahmoja, aseita ja rikoksia, samalla kun värikkään ja tapahtumarikkaan pinnan alla pohtivat monia arkisia asioita. Tällä kertaa esille nousevat mm. äkillinen työttömyys ja vanhempien asema uusperheessä. Hallittu kolmannen ulottuvuuden käyttö pitää vauhdin kuitenkin tapissa kolmeen eri tarinalinjaan karkaavassa kerronnassa.

Hahmonsa hulppeasti haltuun ottanut Steve Carell huvittaa tuplaroolissa kaksoisveljeksinä aina yhtä varmalla otteella, ja onpa muutama osuma varattu myös Kristeen Wiigille. Hauskimmat hetulat ja muhkeimmat muuvit heittäää legendaarisen South Park -sarjan toinen luoja, hillittömän energinen Trey Parker, kahdeksankymmentäluvulle jämähtäneenä entisenä lapsitähtenä, ja Hollywoodille menestyksen katoamisesta katkeroituneena Balthazar Brattina. Muita äänitalentteja ovat mm. Julie Andrews (Grun äiti) sekä Steve Coogan. Petri Hantun ohjaamassa ja Marko Hartaman kääntämässä suomidubissa jatkavat niin ikään tutut nimet. Ville Haapasalo on Gru ja Dru, Katja Aakkula Lucy ja Alissa Kovalainen Agnes. Balthazar Brattina elämöi Juha Varis ja julkkisvieraina kuullaan Janne Porkkaa ja Jaajo Linnonmaata.

Yhteenveto

Hilpeä, vauhdikas ja ennen kaikkea kekseliäs kolmonen huvittaa kaikkia ikäluokkia tasapuolisesti, vaikka nyt vitseistä suurin osa tuntuukin jo suunnatun tuon karmean kasariajan kokeneille katsojille.

 

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016