Kung Fu Panda 4
Jussi U. Pellonpää, To, 21/03/2024 - 19:23

Elokuva

Pullea Po-panda (Jack Black) nauttii olostaan lohikäärmesoturina, mutta mestari Shifu (Dustin Hoffman) kehoittaa tätä kasvamaan henkiseksi johtajaksi ja löytää itselleen seuraaja. Toimelle tuleekin kiire, kun paljastuu, että muotoaan muuttava Kameleontti (Viola Davis) on vapauttamassa Pon vanhat viholliset, Pon on lyöttäydyttävä yhteen nokkelan varkaan, Zhen-ketun (Awkwafina) kanssa kukistaakseen supervoimaisen velhon.

Ensimmäinen Kung Fu Panda -elokuva näki päivänvalon jo 2008 ja osoittautui jättihitiksi. Jatkoa saatiin 2011 kun Kung Fu Panda 2 sai ensi-iltansa. Kolmas osa, Kung Fu Panda 3 nähtiin keväällä 2016.

Kahdeksan vuotta edellisestä ja pikkuisen alkaa puhti jo pandastakin poistua, sillä sarjan neljäs elokuva, Kung Fu Panda 4, kierrättää nyt itseään ja toistaa samoja vitsejä. Mike Mitchellin ja Stephanie Ma Stinen ohjaama ralli satsaa vauhtiin ja aiemmissa pandoissa mukana ollut nokkela henkisyys loistaa poissaolollaan. Pomppivan juonen peruskivenä on pahiksen hanke tuoda ryhmä konnakollegoitaan ulos varjomaailmasta, mutta samaa kikkaahan käytettiin jo saagan kolmannessa osassa. Siispä painopiste on nyt pelimäisesti taisteluissa, joissa Po ja kumppanit saavat vastaansa toinen toistaan voimakkaampia vastustajia, lopulta jopa itsensä. Komiikkaa kuviin yrittävät tuoda Pon isät (James Hong ja Bryan Cranston), mutta heillekin on keksitty harmittavan vähän käyttöä.Koko saagan käsikirjoittaneet ja nyt siis itseään kopioivat Jonathan Aibel ja Glenn Berger ovat saaneet tällä kerralla tukea Darren Lemkeltä. Loppubiisinä kuullaan Jack Blackin oman Tenacious D -yhtyeen Britney Spears coveri Baby One More Time.

Originaalin ääninäyttelijät ovat pysyneet tuotteelle uskollisena, sillä mukana ovat nytkin Jack Black, Dustin Hoffman, James Hong, Bryan Cranston, Ian McShane ja Seth Rogen. Angelina Jolie loistaa poissaolollaan, mutta uutta verta ovat touhuun tuoneet aina mainio Awkwafina ja Ke Huy Quan. Suomidubissa jatkavat tutut ääninäyttelijät: Tume Uusitalo on Po, Jarmo Koski Li ja Seppo Pääkkönen Tai Lung. Kameleonttina kuullaan Carla Rindelliä ja Zheninä Alina Jefremoffia.

Yhteenveto

Pikkuväen iloksi kohelluksessa piisaa toki vauhtia, väriä ja vitsejä, mutta muuten toive on, että Po saisi jo rauhassa nauttia nuudelinsa Rauhanlaaksossa.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016