LEGO® ELOKUVA 2
Jussi U. Pellonpää, To, 07/02/2019 - 21:47

Elokuva

Palikkalaa, paikkaa, jossa kaikki on niin nastaa, uhkaa uusi vaara, kun vihamieliset Dublot hyökkäävät kaupunkiin. Galaktisen juonen takana on Systersysteemi, joka haluaa tuhota kaiken, mitä ahkerat palikkalaiset ehtivät rakentaa. Viisi vuotta myöhemmin paikkakunnan nimeksi on vaihtunut Loppulaksi, ja valtaa pitävät ahne kenraali Sulosorto (Stephanie Beatriz) ja kuningatar Tahdontähdeks (Tiffany Haddish). Tilanteen palauttamiseksi oikealle tolalleen tarvitaan jälleen sankareita, sellaisia kuin yltiöpositiivinen Emmet (Chris Pratt), entisestäänkin kyynistynyt Lucy (Elizabeth Banks), itseään yhä täynnä oleva Batman (Will Arnett) sekä mukaan seikkailuun mukaan hyppäävä ja tuhon tarkoituksesta oudon hyvin perillä oleva Rex Vaaraliivi (Chris Pratt).

Mike Mitchellin ohjaama LEGO® ELOKUVA 2 seuraa vuoden 2017 hittianimaatioiden Lego Batman Elokuva ja Lego Ninjago Elokuva, sekä koko sarjan aloittaneen LEGO® Elokuvan (2014) viitoittamalla tiellä, ollen vauhdikas ja hillittömän hauska sekoitus kaikkea mahdollista, joita vilkas mielikuvitus nyt yleensä voi keksiä. Miljoonilla detaljeilla kuorrutettu koko perheen seikkailu tulvii leffa- ja popkulttuurilainoja niin hurjalla temmolla, että kaikkien bongaamiseen vaaditaan muutamakin katselukerta.Matthew Fogelin ja elokuvan tuottajien, Christopher Millerin ja Phil Lordin, luoman tarinan kehyskertomuksessa seurataan metatasolla kotikellarissaan legoja rakentavaa nuorta Finnia (Jadon Sand) ja tämän pikkusiskoa Biancaa (Brooklynn Prince), joiden yhteistyö legoja rakentaessa ei ota onnistuakseen. Lempeän, mutta fiksun kritiikin terävimmät kirveet iskevät massahysteriaan ja sokeaan henkilöpalvontaan sekä äärimmäisen osuvasti myös nykypopin ylituotettuun korvamatomusiikkiin. Opetus on se vanha tuttu fakta: Emme lopeta leikkimistä siksi, että kasvamme aikuisiksi vaan kasvamme aikuisiksi, koska lopetamme leikkimisen.

Originaalit äänitalentit, Chris Pratt (nyt tuplaroolissa), Will Arnett ja Elizabeth Banks ovat kaikki palanneet, ja mukana ovat myös ekasta seikkailusta tutut Channing Tatum, Jonah Hill ja Nick Offerman. Uusina tuttavuuksina kuullaan mm. Stephanie Betrizia (Kenraali Sulosorto), Tiffany Haddishia (kuningatar Tahdontähdeks), Jason Momoaa (Aquaman), Ralph Fiennesia (Alfred) sekä Bruce Willisia Bruce Willisin roolissa.

Tasokkaan ja osuvan suomidubin takana ovat jo ekasta osasta tutut Riku Nieminen (Emmet ja Rex)), Iina Kuustonen (Lucy ja Tyylilyyli) sekä Carl Christian Rundman (Batman). Sulosortona kuullaan Amira Khalifaa, kun taas Hanna Pakarinen on Tahdontähdeks.

Yhteenveto

LEGO® ELOKUVA 2 petraa jo valmiiksi mainiosta ykkösosasta vielä piirua verran paremmaksi.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016