Pikkujalka
Jussi U. Pellonpää, To, 11/10/2018 - 07:08

Elokuva

Korkealla, pilvien yläpuolelle ulottuvien vuorten huipulla elää suuri, jättimäisten lumimiesten yhdyskunta, jotka yhä uskovat, että alapuolelle avautuva, kielletty maailma on tyhjä paikka. Siksipä uteliaan lumimies Migon (Channing Tatum) kummastus on suuri, kun hän törmää tv:n luontotoimittajaan Percy Pattersoniin (James Corden), joka yrittää katsojalukujen notkahdettua lavastaa kohtaamisen Jetien kanssa. Kaksikon on nyt opittava ymmärtämään toisiaan ja myös saatava omankaltaisensa ymmärtämään, ettei vieras ole välttämättä uhka toisten kulttuurille ja turvallisuudelle.

Karey Kirkpatrickin ohjaama Pikkujalka kääntää perinteiset asetelmat päälaelleen, vaikka yksinkertaisen ja painavaa sanomaa julistavan elokuvan juuret ovatkin vahvasti perussatujen kaltaisia. Tuntemattoman pelko ja vihamielinen suhtautuminen erilaisuuteen ovat kaiken pahan alku, ja vain ja ainoastaan yhteistyöllä voimme päästä eteenpäin. Samalla elokuva painottaa vanhojen tapojen ja järjestelmän kyseenalaistamista ja rohkeutta olla erilainen.

Perinteikäs on myös piirroselokuvan konsepti, jossa tarinan ja henkilöiden kehittymistä viedään eteenpäin lauluin, joiden sanoin ja sävelin tarjoillaan ystävyyden ylistystä koko perheelle. Tarinassa on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä mm. elokuviin Monsterit Oy (2001), Hotelli Transylvania (2012) sekä neljän vuoden takaiseen hittipätkään LEGO® Elokuva, jossa myös hirviöinä pidetyt otukset ja ihmispäähenkilö joutuvat arvioimaan uudelleen kaiken tietämänsä. Teknisesti Pikkujalka on värikkään vauhdikasta kerrontaa, jonka lukuisissa toimntakohtauksissa on havaittavissa innovatiivisuuttakin.

Originaalit ääninäyttelijät tekevät ammattityötä. Channing Tatum on energinen jeti Migo ja viimeksi ääntään tympeässä Petteri Kaniinissa möykännyt James Corden ihmispeluri Percy. Räppäri Common on karvaturriheimon uskomuksia kaikin keinoin ylläpitävä Kivenhaltija, laulajatar Zendaya tämän tytär, mukava jetineito Meechee ja koripalloilija LeBron James Gwangi. Danny DeVito on Migon isäukko Dorgle ja Yara Shahidi Percyn assari Brenda.

Joonathan Kettusen ohjaaman suomidubin takana ovat mm. Elias Kaskinen (Migo), Nelli Matula (Meechee), Iso H (Kivenhaltija) ja Thomas Kirjonen (Percy).

Yhteenveto

Aina ajankohtaista ystävyyden sanomaa julistava elokuva on kelpo vaihtoehto mietittäessä yhteistä tekemistä koko perheelle.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016