Alkuperäinen nimi: 
Paw Patrol: The Mighty Movie
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2023
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
93
Ryhmä Hau: Mahtielokuva
Jussi U. Pellonpää, Pe, 06/10/2023 - 07:44

Elokuva

Jännälässä kaikki hyvin. Ketku pormestari Hanttinen (Ron Pardo) on yhä telkien takana, mutta kun maahan iskeytyy mystinen meteoriitti, tarvitaan jälleen Rikun (Finn Lee-Epp) ja Ryhmä Haun apua. Taivaankappale antaa yllättäen pennuille supervoimia, mutta samat kyvyt haluaa itselleen myös ilkeä tiedeihminen Viktoria (Taraji P. Henson). Ja kohta on vapaalla jalalla myös kostonhimoinen Hanttinen kierosti kehräävän kattikoplansa kanssa..

Yli kymmenen vuoden ajan on Ryhmä Hau tv-sarja ilahduttanut pikkuväkeä ja 2021 valkokankailla nähtiin myös sen menestykseksi noussut nimikkoelokuva. Keskisarjan animaatioita (Suuri pähkinäryöstö 2 ja Bigfoot - Isojalan poika (2017) sekä Bigfoot - Isojalan perhe ja Pohjoisen sankarit (2020) puuhaillut veteraani Cal Brunker iski Ryhmä Hau-elokuvallaan lopulta kultasuoneen ja nyt saadaan jatkoa Ryhmä Hau: Mahtielokuvan merkeissä, joka periaatteessa kierrättää jo sarjan viidennellä kaudella nähdyn episodin perustarinaa.

Tekniikaltaan tuttu koko perheen vauhtifilkka lainaa supersankarielokuvista kaiken minkä irti saa, mutta tekee sen lapsikatsojia viihdyttäen ja vähän vanhempaakin fania hymyilyttäen. Muutama populaarikulttuurilaina voi huvittaa aikuiskatsojaakin, mutta muuten mennään pienten ehdoilla.

Vauhtia on lisätty ja onhan mukaan livahtanut muutama jännempikin jakso, mutta kuka kumma kukkahattu on keksinyt nostaa elokuvan ikärajan K-7:ksi, ja täten pakottaa sen suurimman fanikunnan odottamaan kotimediajulkaisua? Hätävarjelun liioittelu ei kuitenkaan tarkoita täyskieltoa, sillä aikuiskatsojan mukana teatteriin pääsee jo neljävuotiaskin, kunhan vanhemmat tietävät jälkikasvunsa vastaanottokyvyn pienesti uhkaaville ja äänekkäille kuville.

Ääninäyttelijät suomidubissa ovat tutut niin telkkasarjasta kuin ensimmäisestä elokuvastakin. Mirjami Heikkinen on Riku, Henri Piispanen Vainu, Heljä Heikkinen Samppa, Jani Karvinen Hanttinen, Susa Saukko pormestari Pujola ja Rekku, sekä Amy Burgess Lilli. Uusina tuttavauuksina kuullaan Esme Kaislakaria (Viktoria) sekä Eeva Markkista (Kaja).

Yhteenveto

Ryhmä Hau 2 ei ehkä ole mahtielokuva sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta pikkuväen takapään vauhdikas ja värikäs seikkailu pitää taatusti penkissä koko kestonsa ajan. Ja samalla myydään jälleen muutama uusi lelu, t-paita ja penaali.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016