Deadpool 2
Jussi U. Pellonpää, Ti, 15/05/2018 - 19:55

Elokuva

Deadpoolin (Ryan Reynolds) elämä on hyvällä tolalla, keikkaa pukkaa ja väliajat ovat täynnä rakkautta ihanan Vanessan (Morena Baccarin) kaikussa, mutta karmea tragedia iskee jo ennen alkutekstejä. Murheen jälkeen yleisen häröilyn, Weaselin (T.J. Miller) kantakapakassa dokaamisen ja globaalin salamurhakiertueen katkaisee tulevaisuudesta tullut tappaja, Cable (Josh Brolin), jonka kohteena on asennevammainen nuori mutantti Russell Collins (Julian Dennison). Alkaa taistelu tulevaisuudesta, jonka tuoksinassa myös Deadpool huomaa tarvitsevansa apuja.

2016 Marvelin kinemaattista universumia järisytti megahitiksi noussut Deadpool, joka edusti kaikkea sitä, mitä puhtoisemmat supersankarielokuvat eivät olleet. Sen päähenkilö oli asennevammainen huuliveikko ja meininki julman väkivaltaista mätkettä, jossa raatolaskurit kävivät ylikierroksilla. Leffan lopuksi sankari lupasi elokuviin tulleelle yleisölle, että jatkoakin seuraa, ja tässä se nyt on, Deadpool 2.

Kuten ykkösessä, myös kakkosessa elokuvan ensimmäinen minuutti määrittää suhteellisen tarkkaan sen, mitä tuleman pitää. Actionammattilaisen David Leitchin (John Wick (2014), Atomic Blonde (2017)) tiukassa ohjauksessa kaikenlainen korrektius heitetään heti ensimetreillä romukoppaan aloittamalla leffalainojen loputon listaus aina Bondmaista alkukredujaksoa myöten. Tylyn törkeitä toimintajaksoja rytmittää hillitön dialogi, jonka kirjoittamiseen  Rhett Reesen ja Paul Wernickin kanssa on ottanut osaa myös itse päätähti Ryan Reynolds, joka ei säästele itseäänkään armottomassa verbaalitykityksessä. Looper / Terminator -akselilla kulkevassa perusjuonessa ei ole alkuunkaan tärkeintä se, mitä tapahtuu, vaan se, miten se tehdään ja tietenkin kuka lohkoo parhaan yksrivisen hävityksen jälkeen. Räjähtävän toiminnan ja kahjojen käänteiden ohella Deadpool 2 on myös aivan älyttömän hauska.

Deadpoolin rooliin syntynyt Ryan Reynolds on tutussa nutussa aivan pitelemätön, saaden erinomaisen vastapallon vuoden toisessa Marvelissaan (Avengers: Infinity War (2018)) nähtävältä Josh Brolinilta. Ykkösestä tutut vakkarikumppanit Leslie Uggams (Sokea Al), J.T. Miller ja Karan Soni (taksikuski Dopinder) sekä X-Menit Colossus (Stefan Kapicic) ja Teenage Negasonic Warhead (Brianna Hildebrand) jatkavat siitä, mihin ensimmäisessä elokuvassa jäivät, ihan kirjaimellisestikin. Uuden X-force-ryhmän jäseninä nähdään sähköä manipuloivana Bedlamina Terry Crews, happoa oksentavana Zeitgeistina Bill “Pennywise” Skarsgård, onnekkaana Dominona Zazie Beetz sekä tyystin ilman superkykyjä mukaan hyppäävänä Peterinä Rob Delaney. Eddie Marsan saa kyytiä mutanttikoulun pervona rehtorina.

Yhteenveto

Deadpool 2 lunastaa lupaukset vuoden hillittömimmästä supersankarielokuvasta mennen tullen. Ja nyt, jos koskaan, kannattaa malttaa katsoa lopputekstien väliin jemmatut pätkät, joille hekottaa taatusti vielä kotonakin.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016