Avengers: Endgame
Jussi U. Pellonpää, La, 27/04/2019 - 06:10

Elokuva

22 vuorokautta on kulunut siitä, kun Thanoksen (Josh Brolin) tuhoisa napsautus pyyhkäisi puolet universumista ja poltti tuhkaksi myös monet Avengers-ryhmän jäsenistä, jäljelle jääneet joutuvat kokoamaan rivinsä ja yrittämään vielä kerran mahdotonta. Captain American (Chris Evans) johdolla ryhmä käy epätoivoiseen hyökkäykseen, josta kaikki eivät selviä hengissä.

MCU:n , Marvelin Kinemaattisen Universumin Phase One, Ensimmäinen vaihe, alkoi vuonna 2008 elokuvalla Iron Man. Sitä ovat järjestyksessä seuranneet The Incredible Hulk (2008), Iron Man 2 (2010), Thor (2011), Captain America; The First Avenger (2011) sekä Marvel´s The Avengers, joka päätti ensimmäisen vaiheen. Phase Twon aloitti Iron Man 3 vuonna 2013, jonka jälkeen ensi-iltansa saivat Thor: The Dark World (2013), Captain America: The Winter Soldier (2014), Guardians of the Galaxy (2014), Avengers: Age of Ultron (2015) ja Ant-Man (2015). Phase Three alkoi elokuvalla Captain America: Civil War (2016), jatkui Doctor Strangella (2016) sekä Guardians of the Galaxy Vol. 2:lla (2017). Samaan satsiin kuuluvat myös Spider-Man: Homecoming (2017), Thor: Ragnarok (2017), Black Panther (2018), Avengers: Infinity War (2018), Ant-Man and The Wasp (2019) sekä viime kuussa ensi-iltansa saanut Captain Marvel (2019). Nyt ympyrä sulkeutuu elokuvalla Avengers: Endgame, joka ainakin ennakossa on lyönyt kaikki odotukset ja ennätykset ja on todennäköisesti matkalla maailman kaikkien aikojen katsotuimmaksi elokuvaksi.

Joe ja Anthony Russon ohjaama Avengers: Endgame on megaluokan toimintamammutti, jättimäinen fantasia, jossa yhdistyvät kaikki parhaat Marvel-elementit ja se magiikka, joka yhtiön tuotoksilta on aina osattu odottaa.

Marvelin luottokirjoittajat Christopher Markus ja Stephen McFeely on uuttaneet käsikirjoitukseensa koukkuja ja yllätyksiä, Avengers: Endgame onkin paljon muutakin kuin ykkösluokan rytinäraina. Universumin ja aikajanat huolella, mutta omalla tavallaan loogisesti sekoittavasta, koukuttavasta kerronasta löytyy hyvässä tasapainossa vauhdikasta fantasiaa, synkkää draamaa, koskettavia kohtaloita sekä keventeenä yllättävänkin hauskaa huumoria.

Jokainen Marvel-rooleistaan jo hyvinkin tuttu näyttelijä ovat kaikki vallan erinomaisia, eikä yksittäistä roolia voi muutenkaan tässä tapauksessa nostaa muiden edelle. Jokaisella on aikansa ja paikkansa loppupelin keskiössä. Eniten tilaa saavat Robert Downey Jr.:n Iron Man, Chris Evansin Captain America, Mark Ruffalon Hulk sekä Chris Hemsworthin Thor, jonka muuttunut ulkomuoto kirvoittaa monet naurut katsomoissa. Mukana ovat paremmin myös Jeremy Rennerin Hawkeye sekä Paul Ruddin Ant-Man, sekä luonnollisestikin Josh Brolinin pääpahis Thanos.

Yhteenveto

Avengers: Endgame. Parasta mitä rahalla saa.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016